Selasa, 12 Februari 2013

TABITA SKIN CARE

RM200 (SET EXCSLUSIF)
TERMASUK POS
SITI : 012-5790247
www.mykedaimamasiti.com
www.figureup75.blogspot.com

 Tabita Skincare diperbuat dari bahan semulajadi seperti Japanese Papaya dan serbuk mutiara. Ia sangat berkesan untuk memutihkan kulit dan meremajakan wajah. Ia sangat popular di kalangan artis Indonesia dan selebriti. Setiap set mengandungi Day Cream, Night Cream, Facial Cleanser & Smooth Lotion. TABITA Skin Care adalah produk kecantikan yang dapat mengatasi berbagai masalah kulit yang anda alami, seperti:
 • Memutihkan kulit.
 • Menghilangkan jerawat.
 • Meratakan lubang bekas jerawat.
 • Menyamarkan dan menghilangkan flek-flek di wajah dan pigmentasi/warna kulit tidak rata.
 • Menghilangkan bekas jerawat.
 • Memberbaiki kulit Kusam.
 • Mencerahkan warna kulit.
 • Mengecilkan pori-pori.
 • Membuat kulit tampak bercahaya.
 • Meremajakan kulit.
 • Menegangkan kulit, sehingga anda terlihat lebih muda.
  ******************************** 
KANDUNGAN TABITA
******************************* 
 • Tabita Facial Soap – Facial soap Tabita ini mengandungi Ekstrak Papaya yang dapat memutihkan warna kulit secara semulajadi dan mengurangkan kedutan pada kulit. Keluarkan sedikit saja dan gunakan sehari 2 kali untuk mecuci wajah dan leher.
 • Tabita smooth lotion – Toner ini berfungsi untuk menghaluskan kulit. Cara menggunakannya adalah dengan diusapkan pada wajah yang telah dibersihkan menggunakan Tabita Facial Soap. Sekali pemakaian cukup 3 titis diatas kapas muka dan disapu pada wajah yang masih dalam keadaan lembab (setelah cuci muka, bilas, dan aplikasikan toner.)
 • Tabita Daily Cream – Daily Cream berfungsi sebagai Tabir Suria yang dapat menjaga kulit dari pancaran matahari dan radikal bebas yang dapat merosakkan kulit wajah. Warna tabita daily cream menyerupai warna kuning mustard. Daily cream tersedia dalam 2 ukuran, iaitu ukuran regular (25 gram) dan ukuran eksklusif (40 gram).
 • Tabita Nightly Cream – Nightly Cream mengandungi Ekstrak Papaya, Vitamin A, Vitamin C dan Vitamin E serta Benzoyl. Ekstrak papaya merupakan bahan untuk peeling secara semulajadi, Vitamin A sangat baik untuk memperbaiki kulit dari lapisan dalam kulit, Vitamin C dapat mencerahkan kulit dan membuat kulit putih merona, Vitamin E dapat menghaluskan kulit dan meremajakan kulit, dan Benzoyl dapat membantu mengeringkan jerawat. Warna tabita nightly cream menyerupai warna mutiara putih (white pearl). Nightly cream tersedia dalam 2 ukuran, iaitu ukuran regular (25 gram) dan ukuran eksklusif (40 gram).
*****************************************************
CARA PEMAKAIAN SET TABITA SKIN CARE : 
*****************************************************
 1. Cuci wajah dan leher menggunakan FACIAL SOAP secara merata. (hanya sedikit diperlukan, ia akan memberikan buih serta cucian yang mendalam)
 2. Bilas wajah secara menyeluruh sebersih-bersihnya tanpa dibilas. Memadai dengan menepis sisa-sisa air bilasan itu agar tidak terlalu basah berair.
 3. Titiskan min 3-6 titis SMOOTH LOTION diatas kapas muka dan oleskan secara perlahan-lahan. Sapuan merata pada wajah dan leher untuk memberikan kesan yang maksima. Usapan yang perlahan udah memadai, jangan di sental/tonyoh secara kasar, kerana ini adalah tidak elok untuk kulit wajah anda.
 4. Oleskan pula DAY KRIM pada siang hari dan NIGHT KRIM pada malam hari keseluruh wajah dan leher semasa wajah masih dalam keadaan lembab. Ratakan sapuan keseluruhan bagi mendapatkan kesan yang menakjubkan. Ini haruslah dilakukan secara rutin setiap hari.
*************************************************
TINDAK BALAS PENGGUNAAN TABITA 
*************************************************
1. Pada 1 minggu ke 2 minggu pertama, kulit akan terasa tegang, gatal, pedih , kusam serta diikuti dengan pengelupasan.Waktu ini berlaku, jangan di garu atau digosok dengan kain atau tisu kasar. Cukup hanya dengan menekap-nekap kulit wajah menggunakan kapas muka yang lembut. Ini bagi mengelakkan wajah terluka. Teruskan pemakaian.

2. Minggu ke-3, setelah pengelupasan berlaku secara merata, gatal-gatal yang dialami akan hilang dengan sendiri nya. Pori-pori pada kulit akan kelihatan mengecil serta parut-parut jerawat semakin pudar dan hilang. Tiada jerawat baru muncul. Teruskan pemakaian.

(bagi yang tidak mempunyai masalah jerawat atau lain-lain masalah kulit wajah, wajah anda akan kelihatan bersinar dan cerah berseri pada peringkat minggu ini,kulit sekata serta tidak lagi perlu dicalit sebarang jenis mekap)

3. Pengelupasan yang agak lama akan dirasai disekitar hidung,mulut kerana disekitar itu, terdapatnya liang pori-pori kulit yang agak besar. Jadi pemulihan dan rawatan akan sedikit mengambil masa dikawasan tersebut.

4. Minggu ke 4 dan ke 5, wajah akan kelihatan berubah secara total. Tiada lagi liang pori-pori yang besar, warna pada kulit wajah menjadi semakin sekata. Sinar semulajadi wajah akan turut terpancar tanpa sebarang mekap dikenakan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima Kasih Atas Ulasan Anda.

SILA HUBUNGI SAYA

ORDER FORM

Name:
Email Address:
No.Telefon
Jenis Produk
Alamat

This online form was provided by Freedback.

Pengikut